Két szőke a Balkánon

Friss topikok

  • Balt: Tepca itt földrajzilag beazonosítható: www.maplandia.com/serbia-and-montenegro/crna-gora/tepca Á... (2011.08.04. 21:02) Jé, az a bácsi a könyvből!
  • ddq (törölt): hangproba egyeskettes (2010.10.08. 14:57) Melyik Sári a drogbáró?
  • sgergely: A helyekről rakhatnátok be linket google mapsról vagy gps koordinátákat :) (2010.10.01. 14:53) Menni Albánia 2.
  • Balt: Bár ez talán kevésbé izgat utasként. :) Vagyis: volt, hogy bevertük a fejünket a tetőbe. :) (2010.09.22. 20:27) Mai adag...
  • Balt: @Balt: Mert a feltöltött plázs elég kiábrándító. Pláne, ha innen közelít az ember: egy laktanya mö... (2010.09.22. 20:17) Jó karma

Linkblog

Stoppolás kezdőknek&haladóknak/2.

2010.09.07. 10:20 koocos

A második napon, túl egy-két fura stoppon elhatároztuk, hogy szabályokat fogunk felállítani, hogy eldöntsük, melyik kocsiba szállunk be. Ekkor kezdtük egyébként feldolgozni azt, hogy a legtöbb sofőr, miután kimerítettük a közös szókészletet, hirtelen vad telefonálásba kezd.

Az elején - mivel nem értettük miről megy a nagy diskurzus - mindenféle összeesküvés-elméleteket gyártottunk (hívja a havarjait, hogy nagy fogás van, jöjjenek stb.). Egy idő után persze kiderült, hogy vagy szólt, hogy késik, hogy házig vihessen minket jófejségből, vagy gondolom egyszerűen csak olyanokkal támadt kedve beszélni, akik legalább megértik amiről beszél. A c opció a telefonos segítség-kérés:  még Szerbiában történt, miután egy óráig nem sikerült elmagyarázni, mi az a "holiday", hogy sofőrünk felhívta a haverját, majd vígan közölte: ááá Vakacio! Hát igen, még a nemzetközinek tűnő szavakat is lehet többféleképpen mondani...

Szóval:

- gázspray, bicska kéznél mindig

- nem szállunk be olyan autóba, aminek hátul nincs ajtaja (rossz, kiszolgáltatott érzés)

- leállósávokban, parkolókban biztonságosabb, van idő összehaverkodni az épp induló autósokkal

- külföldi rendszám: ez a próbálkozásunk meddő volt, már csak azért is, mert az első alkalommal megálló német rendszámú kocsiban Németországban dolgozó, bosnyák vendégmunkások ültek. Mint a többi olasz, angol, stb. rendszámú kocsiban.

- táskát nem teszünk a csomagtartóba

- csak diszkrét, nem kihívó öltözékben állunk neki stoppolni

És akkor a végére még valami, ami megkönnyíti a kommunikációt: a zene, mi más. Nem árt tudni egy-két Nirvana, Guns vagy Bon Jovi számot. Így legalább a hajmeresztő szerpentinen száguldva - miközben sofőrünk épp a kanyarnál előz kétszázzal - ordítva lehet vele énekelni, hogy "Born to be wild" (kazettásmagnóról).

Mondjuk kíváncsi lennék, nektek vannak-e szabályaitok!

15 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balkanblondtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr982277135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Becks1 2010.09.07. 16:00:37

pl amint lestoppoltok valakit, üzenetnek leírni a rendszámát, és bármi baj van,a zonnal elküldeni rokonnak, barátnak, aki vágja miről is lehet szó:)

Elemózsia 2010.09.07. 16:51:42

Sokat utaztam így, gond nélkül, gázspray, bicska soha nem volt nálam (ez 50 kilós lányoknál könnyen visszájára fordulhat)
-szigorúan (farmer)nadrágban
-szigorúan nagy hátizsákkal
-hátizsákot ölben tartani
-ha a vezető kaján vigyorral integet, nem beszállni
-ami még nagyon fontos: udvariasan, de határozottan viselkedni.

Telepi János · http://www.panel.blog.hu 2010.09.07. 17:00:59

Jól látom, az ott egy üveg Knjaz Milos, az ember hű társa? Hehehe, kár volt észre venni, mert most meg mennikéne mennikéne :))))

koocos 2010.09.07. 17:05:33

@Telepi János: :D igen az, mi már minden vizet csak milosnak hívtunk:) alap

Fue · http://www.english-hungarian.com 2010.09.07. 17:15:56

Hú, hát én stoppos koromban örültem, ha felvettek, nemhogy válogattam volna. Persze fiúként mindig is nehezebb volt... Inkább az autósok féltek tőlem, mint én tőlük.

ex-dr. vuk 2010.09.07. 17:49:07

6-8 evig stoppal jartam, igaz, csak Magyarorszagon. Sokszor asszonyal.
Ilyenkor szabaly volt a LIFO algoritmus, es en szallok be eloszor. :)

A csomagot tenyleg nem szabad csomagtartoba tenni. Azert rossz tapasztalatom sosem volt, de ezeket tenyleg be kell tartani, sosem tudhatod.

OftF 2010.09.07. 18:01:38

Hát én betettem a csomagomat, akárhová, csak a duma volt mindig az, hogy most vagyok a nyaralás végén, vasam már semmi, tele szennyes zoknival a zsák, remélem ma még hazaérek :)

ratman_ (törölt) 2010.09.07. 18:12:45

Micsoda egy ostoba poszt. Valószínűleg ezért is került ki címlapra, más okot nem lehet mondani. Bicska meg gázspray stoppoláshoz...mit csinálsz, fogod és feldarabolod a sofőrt egy mellékúton? Arról nem beszélve, hogy az ilyen kis buzicsicskától, mint te vagy, rögtön elveszi a kést bárki és kivágja a satnya tökeit és megeteti vele.

Ettől eltekintve is a stoppolás elég ruppótlan, prosztó megoldás. Akinek egy nyomorult vonatjegyre sincs pénze, az maradjon otthon, nyomjon le még egy műszakot a mekiben.

sensimilla 2010.09.07. 18:26:00

OFF:De fasza, megjöttek a trollok is, üdv Ratman. Mondjuk lebuzicsicskázni egy szőke csajt, ráadásul azt feltételezni, hogy megeszi a saját tökeit na ez igazán komoly intelligenciára vall.

ON:Nekem csak egy van, akár stoppos vagyok, akár felveszek stoppost: Én kérdezek előbb.

A kérdés mindig úgy hangzik, hogy merre mész? Ebből a rövid kis interakcióból le is szoktam vonni a következtetést, hogy én is arra, vagy á nem köszi, én pont másfele teljesen.

pg2 2010.09.07. 18:32:37

A gáz még talán oké, de a bicska (egyéb fegyver) inkább árt: (legfőképp pszichikai) gyakorlat híjján nagyon szar helyzetbe hozhatod magad, anélkül, hogy különösebb véderőt adna. Egyrészt minden fegyver visszafordítható, másrészt rámenős embereket tüzelheti, harmadrészt egy nem szándékolt mértékű vágás, szúrás már "törvényi tényállás" -- közelebbről nem ismert jog*gyakorlat*ban nem biztos, hogy időben találkozol a konzullal... Ha nem bízol valakiben, ne szállj be, vagy amikor kezd nem tetszini, szálj ki, bárhol vagy. A határozottság mindennél többet ér. Ha tudsz az lenni az első perctől, akkor a csomitartót is nyugodtan használhatod.

atila68 (törölt) 2010.09.07. 22:36:23

Ahm!
Mozgó zárt járműben gázspray.
Jár a Darwin díj!

cutsair 2010.09.08. 11:53:23

@pg2: a bicskat tulzas is volt beleirni. a taskank legmelyen volt. a gazspray kicsit elorebb, es az hasznos is lehet sztem. szerencsere nem kellett hasznalnunk.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2010.09.10. 11:09:18

Amikor stoppoltam még, ezek voltak a szabályaim:

1. Ha van úticélod, táblával stoppolj, ha nincs, vagy csak el akarsz keveredni onnan, ahova keveredtél, akkor csökkented az esélyeid táblával.

2. Mindig figyelj rá, hogy az autósnak még akkor is legyen hol megállnia, ha elgondolkodik rajta, felvegyen -e.

3. A kopogós módszerrel nehezebben mondanak nemet, de ne erôltesd magad senkire.

4. Olyan helyre állj, ahol már messzirôl látszol, kanyar, domb után csökkennek az esélyeid.

5. Autópályán, ha nem benzinkútnál stoppolsz, akkor kijáratnál, ott jönnek lassabb autók is, és elég sok a beton a félreálláshoz.

6. Ha a csomagodat be is rakod a csomagtartóba, a pénz, iratok, telefon legyen nálad. Megálláskor kérd meg, hogy segítsen kivenni a csomagod a csomagtartóból, ha nem akar, felejtsd nyitva az ajtót addig, míg nálad nincs a csomag.

7. Aki stoppost vesz fel, érték. Vigyázz rá, ne bánja meg, hogy felvett, így másokat is szívesebben vesz fel.

7+1 Piros autós sosem vesz fel.

Autósként pedig a következô pontokban összefoglalható szabályaim, tanácsaim vannak:

Csak hátizsákost veszek fel.
Buszmegállóban sosem.
Ne nekem kelljen már tudni, hogy amerre megyek, az jó -e neki. Aki stoppol nézzen utána arra van -e az arra.
Nem szeretem ha mögém ülnek.
Nem szeretem ha maga akarja kivenni a csomagját.
Kuka stoppos nem stoppos.
Én dohányzom, akit zavar, az járjon vonattal.
A dezodor fontos beruházás egy stoppos számára.

strd 2010.09.12. 12:53:24

kb 5éve folymatosan stoppolok, mindenféle biztonsági előfeltétel nélkül, és eddig csak pozitív tapasztalataim voltak.
nem kell se gáz, se bicska. be kell ülni, beszélgetni, és mindig meg kell dícsérni az autóját!
süti beállítások módosítása