Két szőke a Balkánon

Friss topikok

  • Balt: Tepca itt földrajzilag beazonosítható: www.maplandia.com/serbia-and-montenegro/crna-gora/tepca Á... (2011.08.04. 21:02) Jé, az a bácsi a könyvből!
  • ddq (törölt): hangproba egyeskettes (2010.10.08. 14:57) Melyik Sári a drogbáró?
  • sgergely: A helyekről rakhatnátok be linket google mapsról vagy gps koordinátákat :) (2010.10.01. 14:53) Menni Albánia 2.
  • Balt: Bár ez talán kevésbé izgat utasként. :) Vagyis: volt, hogy bevertük a fejünket a tetőbe. :) (2010.09.22. 20:27) Mai adag...
  • Balt: @Balt: Mert a feltöltött plázs elég kiábrándító. Pláne, ha innen közelít az ember: egy laktanya mö... (2010.09.22. 20:17) Jó karma

Linkblog

Bikicsunáj

2010.09.10. 10:19 koocos

Hogy mi jut eszébe egy montenegróinak, amikor megtudja, hogy magyarok vagyunk? Sajnos úgy néz ki, a gulyás után valami egészen más foglalta el a dobogós helyet e tekintetben. Az első nap szinte első élménye volt, amikor a pék Ulcinjban meghallva hogy magyarok vagyunk, rögtön elkezdte a Bikicsunájt énekelni. Kicsit el is szomorodtam. A pékségnek egyébként magyar vonatkozása is van, a családi vállalkozás 3 boltot is üzemeletet Magyarországon Európa néven (én még nem találkoztam vele) és ősszel nyitnak Pesten is. Megígértettem vele, hogy süssön bureket is, mert meg vagyok bolondulva érte. ( E szerint a bejegyzés szerint a pécsi Európa pékségben isteni bureket lehet kapni, tehát tényleg létezik)

Szerencsére azért mást is tudnak rólunk. Imádják a gulyást, majdnem mindenki volt már Budapesten (party, party) és egy szó után felismerik a nyelvünket és boldogan kiáltják: magyarszka! Ők tehát szeretnek minket, a kérdés, ami felmerült bennem többször az út során, hogy vajon mi szeretjük-e a saját népünket. Sajnos nem voltak jó tapasztalataink - most sem. Ott kezdődik, hogy nem örülünk egymásnak. Több kempingben is találkoztunk magyarokkal, de az egész út során ők voltak a legbarátságtalanabbak. Bandáztunk olaszokkal, kirándultunk németekkel, furikáztunk franciákkal, de amikor megláttunk stoppolás közben egy magyar rendszámú autót egy fiatal párral (!) és megkértük, dobjanak el a követekező városba (arra mentek) akkor szinte félve továbbhajtottak. Remélem ez nem általános, csak épp rossz emberekkel találkoztunk...

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balkanblondtrip.blog.hu/api/trackback/id/tr832285415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Styxx 2010.09.10. 12:27:56

Ahh, a bikicsunáj híre egész odáig lejutott? Szerintem ezen nincs mit szomorkodni, inkább bájos, hogy nálunk is megterem a netes balfaszság.

Pár éve keringett egy zseniális montenegroi autó hirdetés. (lehet, hogy kamu, de akkor is ütött).

Egy 1-2 éves, fullextrás felső kategóriás luxus terepjárót árultak, eléggé vastagon a piaci ár alatt.

A hirdetés végén a korrekt tájékoztatás:
"A jármű lopott, ezért kerül csak ennyibe."

RMP 2010.09.13. 21:48:30

Jaja, Európa Pékség, Pécsen és asszem Sásdon!
süti beállítások módosítása